Machinebouw

HiCAD begrijpt uw vakmanschap!

De transparante CAD oplossing voor de machinebouw.

Met name in de machinebouw en productietechniek worden CAD systemen vrijwel overal ingezet. Ook hier heeft het 3D construeren duidelijk aan betekenis gewonnen. Met name het voor- en nawerk van de productontwikkeling zoals offerte tekeningen maken, werkvoorbereiding, prototypebouw of kwaliteitscontrole profiteren ervan dat al tijdens de constructiefase prototypen visueel beoordeeld en qua functionaliteit getest kunnen worden.

Ook veel bedrijven, die nog in 2D construeren, willen graag gebruik maken van de 3D voordelen. Echter vervanging van hun 2D systeem op korte termijn is vaak niet mogelijk. Bijvoorbeeld omdat data met klanten en leveranciers uitgewisseld en verder bewerkt moeten worden of omdat men bang is voor productiviteitsverlies. Als associatief 2D/3D CAD systeem is HiCAD de ideale oplossing, want 2D- en 3D-objecten kunnen hier in dezelfde constructie gebruikt worden – de ideale combinatie van 2D bestanden onderhouden en innovatief 3D construeren.

 

Voor het 2D construeren stelt HiCAD bovendien de modernste tekenfuncties en basis CAD elementen te beschikking: van afschuinen en afronden, associatieve bemating en arcering tot en met de schetstechniek, de ‘sneltekenmodus’ voor 2D contouren.

Het aanwezige 2D tekeningarchief, ook uit andere CAD systemen, laat zich met de reconstructietechniek op ieder moment geautomatiseerd in 3D modellen omzetten. Zo kunt u ten opzichte van het opnieuw construeren in 3D een tijdbesparing bereiken van 50% tot 90%.

Voor het bewerken van 3D modellen staan de modernste functies ter beschikking en door de vrije keuze van de werkwijze wordt u tijdens het modelleren nergens toe gedwongen. U kunt willekeurig wisselen tussen dynamisch- en parametrisch construeren. Eventuele botsingen in het 3D model zijn met de simulatie- en analysetools vroegtijdig te herkennen en op te lossen. En ook zijn er geen beperkingen bij het visualiseren van het 3D model. Door het belichten en toekennen van materiaaleigenschappen is uw 3D model fotorealistisch weer te geven.

 

 

De Highlights

  • Moderne 2D en 3D functies in één systeem
  • Dynamisch- en parametrisch construeren
  • Automatiseren m.b.v. macro- en varianttechnieken
  • Topperformance ook bij samenstellingen  van 10.000 onderdelen en meer
  • Omvangrijke normdeelcatalogus voor verbindingselementen, assen en lagers, pneumatiek en hydrauliek
  • Automatisch afleiden van werkdocumenten zoals monotekeningen, stuklijsten, exploded views etc.
  • Fotorealistische weergave van de modellen
  • Persoonlijk uitbreidbaar dank zij modules of andere branche oplossingen
  • Geïntegreerde PDM functionaliteit

Gebruik de voordelen van HiCAD van ontwerp, planning tot en met de uiteindelijke constructie en bereik zo een duidelijke productiviteitsverhoging.


PDF

Download folder
HiCAD Mechanical Engineering

Get Adobe Reader

 

 

ISDGroup.nlISDGroup.nl